25 Şubat 2015 Çarşamba

A Good Year...

Oscarlar dağıtılmış,herkes ödüllü  filmlerin peşine düşmüşken ben yine ne varsa eskilerde var diyerek buldum güzel bir film,sıcak kahvem eşliğinde çekildim köşeme.İzleyip,beğenip sizinle paylaşmamak olur mu hiç.Olmaz,yapamam...Sıcağı sıcağına hemen yazıyorum:)

2006 yılından geliyor bugün ki öneri.Aslında öneri de sayılmaz yazdıklarım .Kime göre, neye göre iyi film tartışılır sonuçta.Bir bakarsınız bana harika  gelen film size sıkıcı gelir yarısında bırakırsınız,bir bakarsınız  tam tersi.Yani diyeceğim o ki o an ki ruh hali çok  önemli.Ben sıcacık konusu ve çekildiği yerin muhteşem büyüsü ile sevdim bu filmi.
Buram buram aşk,şarap ve Fransa kokan bir film A Good Year...


 Ve tahmin ettiğiniz gibi romantik komedi tarzında.Çekilen yer güzel,oyuncular da güzel 
( Marion Cotillard gerçekten şarap gibi ve düşündüm  bu role başka kadın yakıştıramadım ) 
 öyleyse gelelim konusuna...

Max ( Russel Crowe ) Londra'da yaşayan ve tam bir iş kolik olan ,tatil nedir bilmeyen 
sıkıcı,hırslı,bencil  bir borsacıdır.
Çocukluğunu yanında geçirdiği,çok sevdiği ,ama son on yıldır görmediği amcası ölünce Fransa'nın Provence bölgesinde,içinde üzüm bağlarının da olduğu bir malikane Max'e miras kalır.
Max , malikaneyi ve üzüm bağlarını satmak için  Provence'a gelir.Evet niyeti budur ama hesaba katmadığı şeyler vardır.Aşk kapıyı çalmış  ve Fanny Chanel adında güzel gibi bir kadın başını döndürmeyi başarmıştır.O sıkıcı,iş kolik ve bencil adamdan bir romantik ortaya çıkarmıştır.

Ve tabi malikanenin her köşesinde canlanan hatıralar,çocukluğun o güzel mutlu günleri ve yine sürpriz bir şekilde ortaya çıkan amcanın gayrı meşru kızı.Tüm bunlar bu sıcacık hikayenin yine içimizi ısıtan detayları.Bir de üstüne  Provence 'ın muhteşem görüntüleri ile film bence izlenmesi gereken,mutluluk garantili  romantik filmler  kategorisindedir. 

Sade hikayesi,müzikleri,mekanları,insanları ,diyalogları güzel ,içinizi ısıtacak bir film arıyorsanız hiç durmayın.Bittiğinde yüzünüze yerleşmiş bir gülümseme olacağına ve Provence'ı görmek istediğiniz yerler listenizde üst sıralara yazacağınıza eminim.

Keyifli seyirler...


6 yorum:

  1. Hep kıyısından döndüm bu filmin. Tam seyredelim dediğimiz anda vazgeçip başka birini seyrettik. Ama bir ara aradan çıkartmak lazım:)) En azından manzaralar için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam şöyle ev keyfi yapalım dediğin bir gün yap çayını,kekini,bas düğmeye başla dolaşmaya.Oh ne güzel...

      Sil
  2. izlemeden bayıldım desem!!
    ne varsa cidden eskilerde var. bu arada 2006 bile eskidi mi yaw :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyhancım beğenmene sevindim,ama beklentini yüksek tutma.Benim romantik bir anıma gelmiş,fazla sevmiş olabilirim.
      Evet 2006 dediğimiz zaman bile dokuz yıl öncesinde kalmış.Ne tuhaf değil mi...

      Sil
  3. Ben izlemiştim.Evet sinemasal olarak belki çok iyi değil ama keyifle izlemiştim ve benim de aklımda kalan filmlerden oldu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen amatör çekimler bile keyif veriyor.Sonuçta bizde uyandırdığı duygularla anımsıyoruz filmleri.Bir filmden sonra yüzüme yayılan gülümseme varsa o bana yetiyor çoğu zaman.Sıcak,sade hikayeleri seviyoruz hepimiz sanırım.Sevgiler...

      Sil