1 Temmuz 2015 Çarşamba

The Vow...

Çok oldu değil mi film yazmayalı.Aslında hayat aynı rutininde gidiyor benim için.Yani yaz gelmesi, havaların bir ısınması ,bir yağmurlu güne uyanmamız dışında bir değişiklik yok.Kitap ve film aktivitesi tam gaz devam ediyor anlayacağınız da ben de onları yazacak pek enerji yok bu aralar.İyice salmadan kendimi, hazır yeni bir aya girmiş, yeni bir başlangıç yapmışken bu sıcak ayın ilk postu sıcak bir film olsun dedim ve uzun zamandan sonra Film Kuşağına geri döndüm.

Bugün ki filmin adı The Vow.
Türkçeye Aşk Yemini olarak çevrilmiş ,2012 yapımı romantik –dram karışımı bir film.Başrollerde Rachel  Mcadams ve Channing Tatum oynuyor.

Gerçek hayatta Kim ve Krickitt Carpenter isimli bir çiftin kendi hayatları ve evlilikleriyle ilgili yazdıkları The Vow isimli kitaptan uyarlama bir film . 


Adı Aşk Yemini olup film bir trafik kazası ile açılış yapınca bir an dedim biri ölüyor diğeri onu unutamıyor ve ben yine bolca ağlıyorum .Ama yok yanılmışım yani iyi ki...

Film geçirdiği trafik kazası sonucunda komadan hayatının belli bir kesitini hatırlamayarak uyanan Paige ve ona kendini hatırlatmaya ve aşkını tekrar kazanmaya çalışan kocası Leo'nun  hikayesini anlatıyor.Ne tuhaf değil mi komadan uyandı diye sevinirken eşinizin size bir yabancı gibi davranması ve bu evliliğe inanmaması.


Leo'nun bu durumdaki duygusallığı,verdiği güven ve sevdiğini kaybetme korkusu öyle güzel işlenmiş ki bir yandan filmi izliyor bir yandan lütfen hatırla Paige  bırakma diye mırıldanıyorsunuz.

Film boyunca her dakika kızın hafızasının geri gelmesini bekliyor insan,kocasını ,aşkını hatırlamasını,ama ne yapsa olmuyor.Ve sıra sevdiği için sevdiğini özgür bırakmaya geliyor.
Ah o sahnede öyle bir söz söylüyor ki Leo içime işledi resmen.
''Nasıl olur da sevdiğim kıza bakıp da gitme vakti derim…''



Filmde beni en etkileyen şey ise herkesin bu durumu hatalarını telafi etmek için kullanması,sadece Leo'nun  Pagie'yi olduğu gibi sevmesi ve değiştirmeye çalışmamasıydı.
Seni sen olarak sevecek insanı bulmak hiç de kolay değil sonuçta.



Çok iddaalı bir film ,kesinlikle izleyin diyemem beni cezbeden  gerçek hikayeden uyarlama olmasıydı aslında.Başımıza gelse sonuçları nasıl olurdu diye insan kendi hayatını ,aşkını, sevdiğini sorguluyor.Ve aşkın kolay bulunmadığını,bulunca da peşinin bırakılmayacağını,sevgi,sabır,güven  ve en çok da dürüstlük istediğini ama yeri gelince de zorlamaya gitmeden özgür bırakılması gereken bir duygu olduğunu gösteriyor insana.

Kısacası ben ya da biz sevdik.Hoşça vakit geçirmek ve bu duyguları tekrar hatırlamak için güzel,sıcak ve gerçek bir film istiyorsanız aradığınız film Aşk Yemini olabilir.
Bir şans verim derim.
Keyifli seyirler.

8 yorum:

  1. çok tatlı çok sevdiğim bi romantiks film bu yaaaa :))))

    YanıtlaSil
  2. Yine not ettim Baharcım. Eğer izlemediysen Ölümsüz aşk filmini tavsiye ederim bende. Çok iddalı değil ama sıcacık bir film.
    Bu arada az önce ki postuma yaptığın yorum için teşekkür ediyorum. Yaptığım yayın HTML hata verince silip tekrar yayınladım. Gerçi düzelmedi ama yorum uçtu gitti. Kusura bakma Bahar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ne kusuru öyle şey mi olur.Sen okudun ya önemli olan o.Haber bomba etkisi yaratmış olabilir blogda:)
      Film konusuna gelince ben burada genelde sıcak filmlere bana bir şekilde dokunan filmlere yer veriyorum.İddaalı olması hiç önemli değil bana güzel duygular hissettiremedikten sonra.Filmi bir kontrol edeyim sanki hatırlar gibiyim ama başka filmle karıştırıyor olabilirim.İzlemediysem listeye mutlak girer:)

      Sil
  3. ben çok sevmiştimmmm.
    senanlatınca sevgim geri geldi.
    alıntıların da süper!
    ama en önemlisi gerçek bir yaşam öyküsünden esinlenilmesi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyhan gerçekten sıcak ama romantizm ile insanı boğmayan bir film.Ve en güzel tarafı yani en azından bizim için gerçek olması değil mi.Allahtan filmin sonunda gerçek hayatta şuan ne durumda olduklarını da öğrendik:)

      Sil
  4. Tatum u, Liseli Polislerden sonra böyle bir romatik rolde görmek garip ama güzel :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakışmış ama .Sevgili John filminde de yine romantik bir adamdı...

      Sil