22 Mart 2013 Cuma

Mart Menekşeleri - SARAH JIO

Büyük aşklar zamana,kalp ağrısına ve mesafelere meydan okur.Herşey kaybedilmiş gibi görünse de gerçek aşklar yaşamaya devam eder... (sayfa-311)

18 martta doğum günümde aldım bu kitabı.Mart ayında okumam tesadüf oldu yani.Kapağındaki menekşeler ,ayracındaki mor püsküller nedeniyle okumadan içim ısındı ve umarım için de dışın gibi güzeldir dedim.Umduğumdan güzel çıktı itiraf edeyim.Dün gece bitirmeden yatamadım.Saat birbuçuk olmuştu ben kitabı bitirdiğimde.Bitirmeye çalıştım ama bitmesini hiç  istemedim.

Gerçek aşkın,umudun,hüznün,sırların olduğu harika bir kitap.İnsanı içine çekiyor adeta.
Konusuna gelince ; kitabın kahramanı Emily isminde bir yazar.Emily ,büyük bir aşkla evlendiği eşinin başka kadın yüzünden onu terketmesiyle  yaşadığı hayal kırıklığını ve  üzüntüyü unutmak için biraz dinlenmeye ve uzaklaşmaya karar veriyor.O sırada  Bainbridge Adası'nda yaşayan yengesinden bir davet alıyor ve çocukluğunun mutlu günlerini geçirdiği adaya gidiyor.Yengesinin evinde kaldığı odada 1943 yılından kalma bir günlük buluyor.Kendine engel olamayarak okumaya başladığı günlük sayesinde tarihin tozlu sayfalarında kalmış gerçek bir aşka ve altmış yıllık bir  aile sırrına ulaşyor.İki kitap okuyor gibi bir Emiliy'nin bir Esther'in hayatına tanık oluyoruz.Günümüz ile tarih iç içe geçmiş çok güzel kurgulanmıştı.Okumayan herkese tavsiye ederim.

Sevgiyle ve kitaplarla kalın:)
İyi okumalar.

2 yorum:

  1. Kitabın resminden benimde okumam gerektiği anlaşıldı..hemen alıyorum,paylaşım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten daha okumadan insanın içini ısıtan bir kitap.ayracı da sizi çok mutlu edecek eminim. konu ve anlatım da güzel.bence de hemen almalısınız.
      sevgiyle kalın.

      Sil