22 Eylül 2014 Pazartesi

Küçük Bir Eylül Kaçamağı...

Aslında bu yazıyı yazmak, bu görselleri paylaşmak hiç aklımda yoktu.İki günlük kaçamağın bir sürü fotoğrafını paylaşmıştım zaten instagramdan.Ama sabah bu haberi okuyunca fikrim değişti.Bozcaada Betonada'ya dönüşüyor diyordu haber.Nasıl insanı üzen kahreden bir haber bu böyle.Neden herşeye el atmak doğallığı güzelliği bozmak zorundayız.Biz orayı güzelliği,doğallığı,bozulmamışlığı için seviyorduk neden diğerlerine benzetmek için bu çaba.Değer mi bu güzelliği bozmaya,her yeri betonlaştırmaya,kalabalıklaştırmaya.
Bırakın bu fotoğraflardaki gibi, sevdiğimiz gibi kalsın Bozcaada...








 




İki gün kalıp,bakirliğine vurulmuş,sokaklarına aşık olmuş dönmüştüm Bozcaada'dan.
Bilmeden sevmek başka ama görüp aşık olduktan sonra insanın canı daha çok yanıyor.
Çok güzeldin Bozcaada,hep böyle kal...



8 yorum:

  1. Umarım "çok güzeldin" değil daima çok güzelsin bozcaada deriz..
    Üzülüyorum çok bu güzel doğallıklara kıyıldıkça..
    ne güzel bir kaçamak olmuş..
    tekrarını dilerim,
    sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan böyle yerleri bir sene sonra bile aynı bulamazken şimdi bu plan ile hepten korkuyor bu fotograflarda kalmasından.Temennim daima güzelsin demekten yana.Çok güzel ama çok kısa bir kaçamak oldu.Tadı damağımızda döndük resmen.Denizi ayrı güzel havası ayrı güzel.Sokaklar desen aşık olunası...Sevgiler ...

      Sil
  2. fotoğraflarına bayıldım
    film gibi
    oraya gitmek şat oldu
    koruyamadığımız yerlere suçluluk duygusu!
    ahh!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel sözlerinize.Gezilen yer güzel olunca yansıyan da güzel oluyor.İnşallah siz de gider bozulmadan gözlerinizle görürsünüz.Sevgiler.

      Sil
  3. Bu güzel fotografları görünce Bozcaada'yı özlediğimi hissettim. Adanın zaten yapılaşmaya pek uygun bir durumu yok. olanıda bozarlarsa yazıklar olsun bu yapanlara..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bozcaada bir kez görülüp sevilmeyecek özlenilmeyecek gibi değil ki.Ben adadaki feribot kuyruguna bile bir çözüm olsa keşke derken daha çok yapılaşma daha çok kalabalıklaşma ile nefes alınmaz hale gelecek galiba.Sevgiler.

      Sil
  4. Bende haberi öğrenince adeta yıkıldım. Yazık lanet bir rant uğruna, vazgeçilen değerlere yazık gerçekten...
    Sende çok güzel fotoğraflamışsın inan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geri dönüşü zor kararlar veriyor iş işten geçtikten sonra düzeltmeye çalışıyoruz.Hep aynı rant sevdası.Teşekkür ederim beğenmene sevindim Ersin.Keşke daha çok kalabilsek daha çok hissedebilseydik adayı.Çok kısa ve hızlı bir gezi oldu.Ama olsun yine de bu haliyle görmek güzeldi.

      Sil