2 Eylül 2016 Cuma

Leap Year...

Romantik komedi sevenler burada mı...
Evet evet bugün ki film tam bir romantik komedi,fazlası var eksiği yok.
Fazlası ne mi peki... gözlerimi alamadığım İrlanda manzaraları.
Filmin büyüsünü unutup İrlanda'nın büyüsüne kapılıyorsunuz sanki.
Tuhaf gelebilir belki ama sırf bu yüzden bile izlenebilir bu film bence.Ama yok öylesi de haksızlık olur filme sonuçta sevimli , samimi , neşeli bir hikaye.Üstelik bir de yol macerası var içinde...

Romantik komedi denilen kalıp belli zaten ne izleyeceğini bilerek oturuyorsun ekran başına.
İzlerken keyif alıyorsam, bittiğinde zaman kaybı gibi gelmiyorsa ve  gülümsüyorsam bir de tamamdır pek ala.Sonrasında yapacağım şey de bellidir mesela...soluğu burada alır anlatırım heyecanla...

Leap Year 2010 Amerka-İrlanda ortak yapımı romantik-komedi tarzında bir film.
Hikayesini çok eski bir İrlanda geleneği üzerine kuran film eğlenceli macera dolu bir yolculuk hikayesi aynı zamanda.

Oyuncu seçimine bayıldığım , çekildiği yere ise aşık olduğum filmde güzel kızımız yine Amerikalı,yakışıklı jönümüz ise taşralı bir İrlandalı.Peki yolları nasıl mı kesişiyor bu ikilinin.
Hemen anlatayım şöyle...

İlişkisinde evlilik teklifi almadan dördüncü yılını dolduran Anna artık bu işi çözmeye karar verir. Kadınların erkeklere 29 şubat gününde evlilik teklifi yapmasına izin veren eski bir İrlanda geleneğinden bahseden babasının aklına uyan Anna  Dublin'e giden erkek arkadaşı Jeremy'nin peşine düşer.Babasına göre her şey basit ve kolay olacaktır ,torunlarını sevmek için sabırsızlanmaktadır.
Hayat sen plan yaparken başına gelenlerdir deriz ya hani o hesap işler hiç de Anna'nın beklediği gibi gitmez.Kötü hava koşulları ve şanssızlık sonucu kendini İrlanda'nın öbür ucunda bulur.29 şubatta Dublin'de olması gerekir ve ona yardım edebilecek tek kişi de kaygısız ama ters bir aşçı olan Declan'dan başkası değildir.Ve tabi yolda birbirini öldürmeleri de an meselesidir.
Mükemmeliyetçi ,her şeyi planlayan bir kadın , kaygısız rahat bir adam.
Yol arkadaşları ise bir klasik:) ah tabi bir de Louis ...

Çok renkli bir yolculuk olacağı başından bellidir ,belli olmayan tek şey aşkın ta kendisidir.
Ama yola neden çıkıldığı gerçeği , peki ya sonunda bekleyen sevgili.
İşte bunlar kalbinin sesini dinleyip dinlemekle ilgilidir.
Bakalım yolları tekrar kesişecek midir.


İşte tüm bu macera ve soruların cevabı müthiş İrlanda manzarası eşliğinde sizi bekliyor bu filmde.Sıcak insanlar,güzel müzikler de cabası...

Sonbahar kapıda , film akşamları yakında şimdiden listenize ekleyin bence.Romantik komedi sevenleri pişman etmez fikrimce.Hiç olmadı İrlanda aşkı doğar içinizde ve bu film vesile olur gitmenize.Daha ne diyeyim yani çok bile anlattım yine.

Şimdiden iyi seyirler ve keyifli hafta sonları hepinize...






6 yorum:

  1. Sonunda seyrettiğim bir filmden bahsettin:))
    Ay nasıl özlemişim böyle neşeli, güzel manzaralı bir romantik komedi izlemeyi.
    Şu sıralar zor, hele bir bayram dönüşü olsun, sonbahar moduna girelim, habire film izleyeceğim.
    (Hep laf hep laf!!!)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cidden sonunda denk getirdim desene.Gerçi dur vardı öyle bir iki filmimiz seninle Can Dostum mesela:)
      Manzaralar müthiş değil mi ama çocuk da müthiş bence Ayda ya.Bu sonbahar sürekli hatırlatacağım sana öyleyse lafta bırakmayacağız o işi tamam mı.

      Sil
  2. Harika iki film pes pese kusagi yapmissin. Blogda cevaplamadan buradan yazayim dedim ;) sicagi sıcağına cunku sonra unutuyorum. Izledim ikisini de baharcimm am benim zevkimi anca bu kdr bilebilirdin ikisini de cok sevmistimm :* :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünküm ikimizde sıcak samimi filmleri seviyoruz Seyhancım.İkisini de izlemiş ve sevmiş olman harika.

      Sil
  3. Senin önerinle izledim geçen gün. Güzel, eğlenceli bir filmdi. Dün gece izlediğim bir filmi de ben sana önereceğim. Belki izlemişsindir. "Me Before You" Senden önce ben..Romantik,sıcacık bir film. Yalnız sonunda bayağı ağladım. Haberin olsun :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ne güzel hemen izlemiş ve dönüş yapmışsın canım teşekkürler.Bahsettiğin film şu Taht Oyunlarında oynayan kızın filmi değil mi.Fragmanını izlemiştim eğlenceli romantik görünüyordu.Kitaptan uyarlama sanırım bak bu defa izlemeden biliyorum:)

      Sil