6 Ağustos 2015 Perşembe

Gizli Cennet- Akyaka...

Koca bir yıl çalışıp bir hafta yaptığımız tatilleri bir yıl anlatıp  duruyoruz değil mi.Sanki koca yaz o bir haftanın içine sığıyormuş,hayat o bir haftada daha bir yavaş akıyormuş gibi bir havaya  giriyoruz.Dinlenmek istiyoruz ama bir yandan da yeni yerler keşfetme dürtüsü ile yerimizde oturamıyoruz.İşte bizim için de bu yıl öyle oldu daha doğrusu öyle olacak şekilde planlandı.Önce aylar öncesinden hatta konaklama yerinden önce ucuz uçak bileti alındı,sonra otel ayarlaması yapıldı.Ve son olarak gideceğimiz- göreceğimiz yerler yavaş yavaş şekillendi ,nerde ne yapılır yazıldı çizildi,notlar alındı,tatil günü sabırsızlıkla beklenmeye başlandı.

Tatilimizin ilk durağı ve konaklama yerimiz Akyaka'ydı.Gidince insan yaptığı seçimin doğruluğu karşısında daha bir mutlu başlıyor tatile kesin bilgi.Nasıl anlatmalı bilmiyorum ama huzur desem Akyaka'yı en iyi özetleyen kelimeyi seçmiş olurum sanırım.İnsana iyi gelen,dinginlik veren,yormayan aksine dinlendirirken enerji veren doğa ile iç içe küçük şirin bir yer.İçinden geçen Azmak'ın buz gibi suyu veriyor sanırım o enerjiyi. 
 Akyaka'ya gidip Azmak da tekne turuna çıkmadan olmaz elbette.Suyun nasıl soğuk ve pırıl pırıl olduğunu görmek ve ördeklerle beraber gezmek için bu turlar olmazsa olmazı Akyaka'nın.
Bir de Azmak kenarındaki cafe-restorantlarda kahvaltı yapmalı diye not almıştım ama kahvaltı yapmak kısmet olmadı.Biz de bir akşam yemek için gittik ve benim kaygısızlar yine aynı kaygısızlıkları ile eşlik ettiler yemeğimize özellikle ekmeğimize:)

 Akyaka'nın mimari açıdan güzelliği zaten dillere destan.Seçme nedenlerimizden biri de betondan sıkılmış bünyeyi bu güzel evler ile şımartmaktı.

 

Sıra geldi Akyaka'ya yakın plajlara.
Bu konuda da Akyaka insanı hüsrana uğratmıyor.Merkeze yakın Çınar Plajı (3 km ) ve Akbük Koyu ile yeşil ve maviden oluşan cennet köşeler sunuyor.Her iki plaj da birbirinden güzel pırıl pırıl suları ve etrafını saran çam ağaçları ile huzur veriyor insana.
-Çınar Plajı-

Çınar Plajının en güzel yanı ve beni kendine aşık eden tarafı denize dökülen buz gibi bir Azmak'ın varlığıydı.Bu Azmak ki girdiğin zaman bir müddet kan dolaşımını durduruyor ama sonra alışıyorsun ve tekrar girerken buluyorsun kendini.Benim tercihim denizden sonra duş almak yerine Azmak'a girmek oldu.Gerçi duşun suyu da Azmak'tan geliyormuş kaçış yok yani:)

 
 

Akbük Koyu'na ise Çınar Plajı'na gidilen yolun devamından ulaşılıyor ve merkeze uzaklığı 30 km.
Yol ormanın içinden geçiyor ve birbirinden güzel manzaralar sunuyor size.Çam gölgesi vurmuş denizin rengini nasıl anlatmalı bilmiyorum.Her kıvrımda ay burası harika durup fotoğraf çekeyim diye mırıldansam da zor ve tehlikeli olduğunu ( yoldan dolayı )bildiğim için arabanın camından çektiklerimle yetindim.

 Akbük'ün suyunun güzelliğini görünce ilk önce bir müddet sadece seyretmek geliyor insanın içinden.Nasıl pırıl pırıl nasıl güzel ...Bir yanınız suya atlamak isterken bir yanınız kimse girmesin kirlenmesin diyor.

 
Şimdi ben bu yazıyı yazarken çoğunuz Akbük'ün pırıl pırıl sularında serinliyor mis gibi havası ile dinleniyordur eminim.Onların fotoğraflarına baktıkça tekrar gitmek isteği gelip oturuyor içime.Kesinlikle tekrar gidilecek bir yer hem Akyaka hem de Akyaka'nın cennet koyları.Bir de unutmadan bu kadar sakinlik bana yeter akşamları da eğlenmek isterim derseniz Marmaris Akyaka arası sadece 30 dk.Bu yönüyle de çok cazip değil mi.Şehrin ışıltısına ulaşmak için yakın,gürültüsünden kaçmak için sanki uzak bir köşe.

Şimdi sıra tatilin diğer rotalarında.
İlk fırsatta yazmak dileğiyle.
Sevgiyle kalın.





2 yorum:

  1. bu sene akyaka'ya gitme gibi bi planımız vardı kuzenim yan cizdi. eger gerçekleşseydi senle aynı tarihlerde orada olacaktım :D
    seninle gitmiş kadar oldum ama çok güzel fotolar paylaştın içim açıldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin gidememene mi üzüleyim yoksa orada karşılaşma ihtimalimizin yok olmasına mı bilemedim.İnşallah gider kendi gözlerinle görürsün canım fotoğraflardan çok daha güzel,şirin ve huzurlu bir yer.Ve güzel sözlerin için teşekkürler.Öperim çok.

      Sil