25 Ağustos 2015 Salı

Eski Bir Ahırdan Sıcak Bir Yuvaya...

Bu tip evleri ilk gördüğüm zaman hemen aklıma eski hali ,eski hikayesi düşüyor.Sanki onu öğrenmezsem baktığım fotoğraflarda gördüklerim eksik kalıyor gibi hissediyorum.Mesela ,bu güneşi emen, sarı ışıklar ile içimi daha da ısıtan evin eskiden bir ahır olduğunu öğrendiğim an tüm duyularım harekete geçiyor adeta.Baktığım dekorun ardını görmek istiyor gibi tarıyorum etrafı.Bu, fotoğraf karelerine bakarken hissettiğim bir şey ,kim bilir içinde gezsem nasıl hissederim diye düşünmeden edemiyorum.

Bir yaşam alanını restore etmek çok başka ama beni asıl heyecanlandıran bu tip farklı alanların yaşam alanına çevrilmesi oluyor.Ya bir ahır,ya bir samanlık,ya da eski bir fabrika gün geliyor eski görevinden bambaşka bir alana hizmet etmeye başlıyor ve hatta canlanıyor, ete kemiğe bürünüyor. Düşünsenize ,içinde samandan başka bir şeye yer yokken şimdi mutlu insanların şen kahkahaları yükselecek ,mutluluk ya da bazen hüzünden akan gözyaşlarına tanık olacak o duvarlar.
Hayat olacak kısaca içinde,hareket olacak,hikayeler olacak...
Bu kadar yazdıktan sonra ne kadar sevdiğimi anlamışsınızdır.Umarım sizin de içinizi ısıtır bu ev tıpkı camlarından giren sarı sıcak gibi...

 


 elmueble

4 yorum:

  1. O değil de ben en çok o kocaman pencerelere ve bahceye bayildim!! Böyle evler insana ilham veriyor ve agzini sulandiriyor, hayallere daldirtiyor. Ahir mahir insan kendinin olsun istiyor! ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın İpek o kocaman pencereler benim de favorim.Eve güneş girmiyor adeta içinde doğuyor nasıl güzel bir ışık var değil mi.Gerçekten insana hayaller kurduran bir ahır burası:)Ben de çok sevdim.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Değil mi kocaman camlar ile güneş sanki evin içinde gibi...

      Sil