10 Nisan 2015 Cuma

Gelmeyen Bahar,Bekleyen Temizlik,Güzel Balkonlar vs...

Marta girdik  soğuk da olsa bahar geldi diye sevindik,olmadı cemreleri bekledik ,ha tamam Nisan gönlümüzü alır beklediğimiz baharı bize  getirir dedik o da ne Nisan ,Mart için söylenen tüm sözleri üzerine aldı sanki.Soğuğu,karı  ile kışı aratmayan ya da Aralık görünümlü Nisan oldu desek daha doğru sanırım.O ne soğuk ,o ne ayaz iliklerine kadar üşütüyor insanı.Belki de biz bünyeyi bahara hazırladık o yüzden daha çok üşüyoruz bilmiyorum.Bildiğim tek şey var o da özlem ile hasret ile baharı beklediğim.
Bu kadar naz yeter,geç gelip yaz senden rolünü çalmadan göster kendini canım bahar.
Bize de söylenmek yerine senin keyfini çıkarmak düşsün.Kaldıralım kışlıkları ve ruhumuzdaki tüm fazlalıkları , doğaya karışalım ,bir çiçekten bir kelebekten feyiz alalım,gezelim ,tozalım ,yorulalım,sonra evimize atıp kendimizi bir yorgunluk kahvesi yapıp balkonumuzda keyfimize keyif katalım.Bak ne güzel anlatıyorum hıı ne dersin bahar gelecek misin artık canım...

Balkon demişken ben hala balkonda yapacağım daha doğrusu yapmak isteyip de içinden çıkamadığım konu ile boğuşuyorum.Bahara bu kadar dil döktüm gelince keyfini çıkaracak bir şekil lazım bize.Eşimin keyiften kastı kesinlikle masa sandalye değil-ki zaten o seçenek ile ancak yeni bir model seçmiş olacağız- ama daha fazlasına da bizim balkon müsait değil.Ben kararsız ,tutarsız,değişken bir de pinterest girdi mi işin içine halim evlere şenlik.Eee hepsi güzel ,hepsi şık,hepsi yerine göre kullanışlı ...Bak bak nereye kadar...

Bu arada benim hafta sonum bahar temizliği ve hatta en büyüğü ile -boya badana işleri- geçecek.İki gün ustalarla ve yerinden oynamış bir evle benim tahtalar yerinden oynamazsa ne ala.
Ama bitince de hafifleyeceğim kesin,zira tepemde oturuyor sanki o işler.
Size şimdiden mis gibi bahar tadında bir hafta sonu diliyorum.



  




 
 

Sevgiyle kalın...

2 yorum:

  1. Balkonlara bayılırım. Ama ne yazık ki artık pek öyle oturulabilecek balkon yapmıyorlar, özellikle de İstanbul'da. Resmine bakması bile güzel. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok doğru hatta giderek balkonsuza doğru gidiyor evler...Halbuki eve güzellik katar balkonlar.

      Sil