15 Aralık 2014 Pazartesi

Zaman Yolcusunun Karısı...

 Evi sinema salonuna çevirdik resmen.Her akşam olmasa da haftada dört film garanti seyrediyoruz.Güzel filmler ile kışın tadını çıkarıyoruz desem daha doğru sanırım.
Beğendiğim filmleri de hemen burada sizlerle paylaşıyorum.Ve yine  güzel bir film önerim var size.

Zaman Yolcusunun Karısı.
2009 yapımı ve yine romandan uyarlama bir film.
Roman yayınlandığı yıl Amozan'da en çok satanlar listesinde yer almış ve Amazon editörlerince 2004 yılının en iyi romanı seçilmiş.
Kitap bu kadar övgüyü almış ,neden  kitabı okumak yerine filmi seyrettin derseniz bekleyemedim,hem de oyuncu seçimi çok iyiydi bu defalık tersten gideyim dedim.



Film ,bilim-kurgu ve romantizmi güzel harmanlamış fantastik bir hikaye.
Zamandan ve mekandan bağımsız bir ömre yayılmış dokunaklı bir aşk hikayesi.
Henry ve Clare'in hikayesi...

Henry bir zaman yolcusudur.Taşıdığı bir genetik bozukluk nedeniyle zamanda istem dışı yolculuk yapmaktadır.Ve 6 yaşında annesinin öldüğü trafik kazasından o yolculuklar sayesinde kurtulur.Yaptığı bu yolculukların zamanını ve yerini seçemediği gibi kıyafet de götürememektedir. Bu yolculukların birinde gelecekteki karısı Clare  ile tanışır.
O zaman Henry 36,Clare ise 6 yaşındadır.


Daha sonraki karşılaşmalarında ikisi de yetişkindir ve Clare Henry'i çocukluğundan beri tanıdığını ve ona aşık olduğunu anlatır.




Sonrası aşk ve evlilik.Bazen romantizm,bazen eğlence ve bazen de drama.
Bu zamansız yolculuklar bazen öyle anlara gelir ki işte onlar filmin en güzel yerleriydi.Düğün günleri ve hatta evlendikleri ilk gece.Kimi zaman da yolculuklar uzar ve Clare bile buna katlanamaz.Sonra çocuk meselesi.Yine bir yolculuk ve mucize ile gerçekleşir.

Ve final.
İşte bu beklediğim bir son değildi.Güzeldi ama böyle bitmemeliydi ya dedim durdum.
Yine de çok sevdim ve bu hikayeleri yazacak hayal dünyasına sahip yazarları yine çok kıskandım.

Bu kadar yeter sanırım bütün filmi anlatmadan bitiriyorum.
İzleyin mutlaka seveceğinize eminim.

Mutlu haftalar ve keyifli seyirler...


2 yorum:

  1. Daha önce önerdiğin Kış Masalını izledik ve ben çok beğendim. Eminim kitabı daha güzeldir.
    Bu filmde listeye eklendi, çok teşekkürler... benim gibi kararsız birisi için önerilerin harika oluyor. Dün gece Ejderhanı nasıl eğitirsin 2'yi izledik. Hem tosbik hemde kendimiz için :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok sevindim beğenmene.Kitaplar hep daha iyi oluyor ama işte bazen beklemek istemiyor insan.Umarım bu film de size keyifli zaman geçirtir.Ben de senin tavsiyeleri not alıyorum.Mutlu haftalar .Öpüyorum çok.

      Sil