25 Kasım 2014 Salı

Yine Bir Film - Can Dostum...

2011  Fransız yapımı bir film Can Dostum.
Ve gerçek bir hikaye...

Çok sıkı bir dostluğu ve hayatta paranın satın alamayacağı şeylerin varlığını hatırlatan komedi türünde gösterilse de içinde bir parça da dram olan bir film.Ama dram yönünü çok gerilere saklıyor, sizi güldürürken içinizi de ısıtıyor.Tıpkı afişe baktığınızda olduğu gibi.

Konusuna gelirsek kısaca anlatayım.
Ünlü ve çok zengin bir asistokrat olan Phillippe,yamaç paraşütü kazası sonunda felç olmuştur.Boyundan aşağısını hissedemez.Driss ise hapisten yeni çıkmış bir banliyö delikanlısıdır.Phillippe kendisine bakması için (ama 7/24,  öyle sadece gezdir dolaş değil yani ) Driss'i işe alır ve aralarında müthiş bir dostluğun başlangıcı yapılmış olur.
Bundan sonra zorlu ama bir o kadar eğlenceli macera başlar.Driss'in hayat enerjisi Phillipe'i de etkisine alır.An gelir Driss  Philleppe'in aşk hayatına bile müdahele eder.



Öyle hoş sahneler var ki anlatamam.
Mesala Phillippe'in doğum günü partisi sonrası,ya da iki arkadaşın tekrar paraşütle atlamaları ve en komiği Driss'in Phillippe'i tıraş etmesi ve adamı çevirdiği tipler.


Dostluk üzerine güzel bir film arıyorsanız izleyin bence.

Keyifli  seyirler...


2 yorum:

  1. Ben bu filme bayılmıştım, bayılmıştım.... Hatta biter bitmez tekrar seyredelim demiştim de bari bir kaç gün sonra olsun diye Funda ertelemişti:(
    Şimdi yine istiyorum seyretmek, iyiki hatırlattın.
    Hele o dans sahnesi.. Süperdi süper...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz balıklar aynı filmleri aynı duygular izliyoruz desene.Gerçekten süper bir film.O dans sahnesi ve klasik müzikleri reklam müzikleri ile anımsaması (tom ve jerry gibi) çok harikaydı.Gerçi Driss her haliyle insana yaşam enerjisi veren bir tip değil mi.Ay adamın sandalyesine motor bile taktırdı düşün artık.Ben de tekrar izleyeceğim kesin.İyi geliyor böyle filmler.

      Sil