7 Kasım 2014 Cuma

LETTERS to JULIET...

Sıcacık, harika bir aşk filmi izledim size de tavsiye etmeden duramadım.Çoğunuz izlemişsinizdir belki, çünkü yeni bir film değil önerim.Eskilere takıldım bu ara ,yeni film izlemiyor kaçırdığım eskilere dönüş yapıyorum.Sırada bir sürü film var daha ne güzel...

2010 yapımı romantik-drama-komedi karışımı  bir film Letter to Julıet.
Türkçe adı Aşk mektupları...

Bu filmi izlemek, konusu kadar çekildiği yerler açısından da keyif verdi bana.Kahramanlarla birlikte ben de gezdim tüm şehri nerdeyse.Nereyi mi...İtalya-Verona'yı.
Sırf çekildiği yerler için bile izlenebilir ama sadece bu sebeple izlemek haksızlık olur bence.

Gelelim konusuna:
Başrolde yazar olmak için çabalayan çok güzel Amerikalı bir kızımız var,Sophie...
Ve nişanlısı ile evlenmeden önce aşk tazelemek için İtalya'ya tatile gidiyor.Restorant açmak üzere olan nişanlısı bu romantik tatile de  işlerini bulaştırıp Sophie'yı yalnız bırakınca O da sıkılmamak için başlıyor şehri dolaşmaya.Juliet'in Evi'ne giden Sophie aşıklar duvarına asılan yazılara dalmışken bir kadının akşam olunca o yazıları sepete toplayıp götürdüğünü görüyor.Ve kadını takip edip, kendilerine Jülietin sekreterleri diyen bir grup kadın ile tanışıyor.Ertesi gün ,kadınlarla vakit geçirmek ve yardım etmek için tekrar gelen Sophie duvardaki yazıları toplayıp sepete doldururken duvardaki taşların arasına sıkışmış 50 yıl öncesinden kalma bir not buluyor.Bu not  onbeş yaşındaki bir kızın Julietten yardım çağrısı.Sophie bu mektuba içinden gelen tüm duygularla cevap yazıyor.Ve bir hafta sonra cevap yazdığı Claire torunu ile İtalya'ya geliyor,yıllar önce ailesinin zoru ile geride bıraktığı aşkını Lorenzo'sunu bulmaya.


Bu sadece girişi aslında filmin.Tüm hikaye burada başlıyor.
Bundan sonrası,aşk,umut,sabır ve mutluluk.Daha ne olsun...

Filmde Lorenzo'yu aradıkları anlar ve tüm Lorenzo'ların Claire'a kur yapması çok hoştu.Ve tabii Claire'ın torunu Charlie.Tüm bu aramalarda onları yalnız bırakmayan Sophie'nın çekimine girmemesi kaçınılmazdı.Aşıklar şehrinde 50 yıllık bir aşkı ararken kendileri de gerçek aşkı aradıklarının farkında değillerdi.Tek sorun esas kızımız nişanlıydı.

Bir de gerçek Lorenzo'yu buldukları sahne vardı ki nasıl anlatsam bilmiyorum.Neyse onu da anlatmayım zaten izleyin ve ne kadar mükemmel olduğunu kendiniz görün.
Ah Lorenzo ah...

Bu kadar yeter sanırım tüm filmi ,tüm ayrıntıları ile anlatmadan bitireyim yazıyı.
İzleyince siz de seveceksiniz eminim.

...Keyifli seyirler...  

6 yorum:

  1. izleyeceğim filmlerin en başına oturttum bu filmi, ilk uygun anımda izleyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsiniz.Sıcak keyifli bir film.Hazır haftasonu da gelmişken tam zamanı.İyi seyirler mutlu haftasonları...

      Sil
  2. izlediğim ve cok begendigim bir film.sahnelerin cekildigi alanlar ve manzaralar gerçekten müthişti ve tabi olaylar da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten büyüleyici bir filmdi her haliyle.Kalkıp oralara gidesi geliyor insanın.

      Sil
  3. filmi sayende izledim çok ama çok beğendim.. öneri için teşekkürler, devamını bekliyorum mersi mersi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim beğenmene.İnsan ne garip kendi sevince herkes izlesin beğensin istiyor.İzleyip beğendikçe paylaşırım burada.Sevgiler.

      Sil