26 Temmuz 2013 Cuma

Tatilden Bize Kalanlar...

Tatil benim için; eğlenmek ,dinlenmek( ki kısa olduğu için bunu pek yapamıyoruz ),gezmek ,yeni yerler görmek  kadar geride güzel anılar bırakmak için de harika bir fırsattır.Her tatil sonrası bir hafta hiç aralıksız fotoğraflara bakarım.Tekrar anar tekrar mutlu olurum.
Ve hemen yaptırırım fotoğrafları , asarım duvara anılarımızı.

Hızımı alamaz bir de eskileri dökerim ortaya.Eşimle bildiğimiz şeyleri tekrar tekrar konuşur güleriz mesala.Kendimize  bakarız yıllar içinde ne kadar değişmişiz diye.Beğeniriz,bazen beğenmez dalga geçeriz,güleriz ,şöyle çıkmışım ya da nasıl çekmişsin der eğleniriz ve şükrederiz.
Ama Utku Ege doğduğundan itibaren bu seramonide öncelik onun.Bu defa oturur onu inceleriz tek tek her fotoğrafta.Hayrete düşeriz aslında tanık olduğumuz değişim karşısında.
Çünkü bizdeki saç ,baş,kilo ya da  çizgi gibi değil ondaki değişiklik.
Bir küçük adam büyüyor gözümüzün önünde ,fotoğrafların içinde. 

tosbikli ilk tatilimiz
Daha dün gibi Utku Ege'li ilk tatilimiz.Henüz 9 aylık dört dişli bir canavardı.Suyu sever mi,girer mi,üşür mü,üşütür müyüz,zor mu yoksa  kolay mı geçer tarzı binbir soru ile çıkmıştık ilk yolculuğa.Ama kuzum değil bize zorluk çıkarmak çok eğlenceli harika bir tatil geçirtmişti.Sudan çıkmak bilmemiş,haliyle çok yorulmuş ve bütün akşam uyumuş bize rahatça dolaşmak için fırsat vermişti.Hiç unutmam havuzda denizde oğlumuz ile eğlenceli halimize tanık olan bir teyze ''şimdiki anne babalar çok cesur hiçbir şeyden geri kalmıyorlar maşallah ,bizim aklımız çıkardı el kadar çocukla tatile çıkmaya''  demişti.Evet bizim de aklımız çıkmıştı ama her şeyi ona ve onun rahatına ,sağlığına göre organize etmiştik  ve bu hem onun, hem bizim güzel bir tatil geçirmemizi sağlamıştı.O yüzden o  fotoğraflarda hem o hem biz hep gülüyorduk.

bu seneki tatilimizden

Tabi oğluşum bebekliğine gelen o iki  tatili hatırlamıyor haliyle.Şimdi fotoğraflarda ,videolarda görüyor nasıl eğlendiğini.Ama biliyorum ki geçen yıl ve bu yılki tatil  mutlu çocukluk anılarının en güzel yerine kurulacak.Belki yıllar sonra genç bir delikanlı iken tekrar  aynı yerlere gittiğinde birden karşısına dikiliverecek.Çocuk kalbiyle attığı şen kahkahalar çalınacak kulağına,yediği dondurmanın tadı gelecek damağına ,anne ve babasının genç hali saracak kollarını ,öpecek yanaklarını ve o zaman yüzünde mutlu bir tebessüm  belirecek.Ve belki bizi aramak geçecek içinden ya da arayacak kimbilir  ve biz yine  mutlu olacağız.Onun sesi ile birlikte biz de anılara doğru yolculuğa çıkacak ,ne çabuk büyüdü değil mi diyecek ,albümü alıp kucağımıza aynı fotoğraflara aynı yorumları yapıp güleceğiz ve yine mutlu olacağız .  

İşte bu yüzden seviyorum ben tatilleri,
 bu yüzden seviyorum mutlu,güzel  anılar biriktirmeyi
 ve işte bu yüzden seviyorum ben  fotoğraflara tekrar tekrar bakmayı
ve  ardımızda güzel ve mutlu anılar bırakarak yol almayı...

herkese geride güzel anılar bırakacak güzel günler ve mutlu hafta sonları  diliyorum.
 

6 yorum:

  1. Ne güzel bir dilek, ne güzel bir tatil:)
    Denizi özledim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz özlemi hiç bitmiyor zaten nohutum.tatil güzeldi evet keşke koca bir yaz sürse.ben de hergün yeni bir uğraşın peşinde daldan dala atlasam:))))

      Sil
  2. Fotoğraflara bakmak bana her zaman mutluluğun yanında hüzün veriyor. Tekrar o anlara dönememek, zamanın hızla geçmesi, yaşlanmak gibi şeyler geliyor aklıma. Garip hissediyorum. Sizin fotolar harika :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece fotoğrafların değil bir saniye sonranin bile tekrarı yok hayatta.ışte o yüzden diyorum geriye baktığımızda güzel anilarimiz olsun diye.bize verilen hayati dolu yaşamak güzel yaslanmak lazım:) sevgiler...

      Sil
  3. Cnmsin blogunu ssewerim senin... super olmus

    YanıtlaSil
  4. Sedayn ben bu arada :)

    YanıtlaSil